• Rugklachten door veel eentonig werk te doen

  Het aantal mensen dat met rugklachten rondloopt in Nederland stijgt ieder jaar. In veel gevallen hebben de rugklachten te maken met het eentonig werk dat mensen doen.

  rugklachtWaar vroeger vooral stratenmakers, truckers en metselaars met dit soort klachten te maken krijgen is tegenwoordig het gevaar op rugklachten op vele beroepen van toepassing. Steeds meer mensen werken op kantoren en daar zitten zij lange tijden achtereen in dezelfde houding.

  Het werk is in dit geval misschien mentaal niet eentonig maar lichamelijk zeker wel. In fabrieken worden ook steeds meer handelingen zoveel mogelijk geautomatiseerd. Een gevolg hiervan is dat mensen de hele dag dezelfde kleine handeling moeten verrichten. Dit kan rugklachten veroorzaken waar je de rest van je leven last van kunt hebben.

  Klachten aan de rug voorkomen

  Iedereen is natuurlijk in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor zijn of haar eigen gezondheid. In eerste instantie moeten we onszelf daarom afvragen wat we kunnen doen om klachten aan de rug te voorkomen.

  Bij de rugklachten die ontstaan als gevolg van veel eentonig werk zijn er een aantal dingen die je zelf kan doen om deze te voorkomen. Zo kan je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je op de momenten dat je niet achter een bureau hoeft te zitten zoveel mogelijk beweging krijgt.

  Een sport beoefenen in je vrije tijd is een goede manier om dit te doen. Een goede tip is om in de pauzes op het werk een wandeling te gaan maken zodat je lichaam in beweging komt en soepel blijft. Mocht je toch veel last hebben, kun je de behandelingen van Vrij van Pijn eens proberen. Meer informatie is te vinden op de webpagina: http://www.vrijvanpijn.nl/pijnbestrijding-behandeling/

  Wat kunnen werkgevers doen?

  ergonomische bureaustoelOverigens kunnen werkgevers ook het nodige doen om rugklachten bij werknemers te voorkomen. In een kantoor kunnen zij voor ergonomisch vormgegeven meubels zorgen waar mensen in een natuurlijke houding achter kunnen zitten.

  Tegenwoordig zien we dat steeds meer vooruitstrevende mensen ervoor kiezen om een stand up desk te gebruiken. Hier kunnen mensen wanneer ze dit willen staand achter werken. De optie om een andere houding aan te nemen wanneer je dit wilt is een goede manier om rugklachten als gevolg van veel eentonig werk te voorkomen. Herken de klachten aan je rug in een vroeg stadium en onderneem actie om ergere rugklachten voor te zijn.

   

  Hieronder een video met uitleg hoe een bureaustoel in moet stellen:

  Categories: stress

  Tags: , ,

  Comments are currently closed.