• Zorgverzekering vergelijken op punten

  Iedere Nederlander is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Je hebt echter nog wel zeggenschap over waar je deze verzekering afsluit.

  Het is ook goed om voor het afsluiten onderzoek te doen en zorgverzekeringen te vergelijken om te zien waar je de beste deal kunt krijgen. Dit kan namelijk veel schelen in de kosten die je per maand moet betalen of de mate waarin je gedekt bent wanneer je zorg nodig hebt.

  Om de beste beslissing te kunnen maken moet je een zorgverzekering vergelijken op punten. Hiermee bedoelen we de verschillende zorgbehandelingen waarvoor je verzekerd bent als je de specifieke zorgverzekering hebt afgesloten.

  Het is mogelijk om punten te laten vallen en minder per maand te betalen omdat je geen gebruikmaakt van bepaalde behandelingen.

  Alleen behandelingen verzekeren die je gebruikt

  Een van de punten waar je zeker naar moet kijken bij het vergelijken van een zorgverzekering is welke behandelingen allemaal gedekt zijn in het pakket dat je afsluit.

  Alle zorgverzekeringen bieden namelijk verschillende pakketten aan en geven ook vaak de mogelijkheid om een pakket zelf samen te stellen. Hierin kunnen bepaalde zorgbehandelingen in opgenomen worden en anderen kan je laten vallen.

  Het is natuurlijk de kunst om een zorgverzekering te vinden waar bij je alleen verzekerd bent voor de behandelingen waar je gebruik van maakt. Op die manier kan je het goedkoopste uit zijn en niet teveel voor de verzekering betalen.

  Eigen bijdrage en risico van zorgverzekering bepalen

  Let ook op de eigen bijdrage en het eigen risico die in de polis van de zorgverzekering staan beschreven. Dit is altijd een punt dat aan bod komt. Tegenwoordig heeft namelijk elke zorgverzekering een eigen bijdrage voor specifieke behandelingen.

  Dit betekent dat wanneer je van een bepaalde zorgbehandeling gebruikmaakt dat je een deel van de kosten zelf moet betalen. Het eigen risico is dan weer het bedrag dat je altijd eerst zelf moet betalen en pas wanneer het eigen risico niveau bereikt is zal de zorgverzekering de complete kosten betalen.

  Als je niet veel zorg gebruikt in een jaar dan kan je het risico nemen om een zorgverzekering met een hoog eigen risico af te sluiten.

  Zoekt u een huisarts in regio Rotterdam zuid? Bezoek dan de praktijk:

  Gezondheidscentrum Zuidplein
  Strevelsweg 700
  3083 AS Rotterdam
  010 290 8000
  https://www.gczuidplein.nl

  Categories: bedrijven

  Comments are currently closed.